Toys-logo

Mitä Toys tekee?

Seuran perustamiskirjan mukaan Toys mm. julkaisee, tutkii, tiedottaa ja kouluttaa. Toiminta suunniteltanee siten, että Toysin kotiseudun ulkopuoliset jäsenet voivat olla yhtä lailla "täysillä jäseniä" kuin kaikki muutkin - paikka ei saa olla este.

Seuran ensimmäisinä toimintavuosina paljon aikaa kuluu toiminnan aloittamiseen ja vakiinnuttamiseen, mutta tavoitteena on myös päästä vähitellen "oikean toiminnan" makuun. Tarkoituksena on vakiinnuttaa lukemistosta ainakin pari kertaa vuodessa ilmestyvä jäsenlehti. Työpajatoiminta oli monen mielessä ja sitä odotettiinkin innolla, mutta toistaiseksi idea on viilennetty (ei kuitenkaan lopullisesti jäädytetty) lukemiston tieltä. Mikäli innokkaita järjestäjiä löytyy, työpajoihin löytyy varmasti innokkaita osallistujia.

Esimakua seuran toiminnasta

Keittokirja

Mitä ohjelmoija yleensä edestään löytää? Ongelman. Olipa kyse ohjelmoinnista millä kielellä hyvänsä, ohjelmoija löytää uusia ongelmia. Onneksi ongelmiin löytyy yleensä myös ratkaisuja.

Toys voisi alkaa kerätä keittokirjaa ongelmen ratkaisuun eri ohjelmointikielissä esim. wiki-tyylisesti. Ensimmäinen ongelma tietysti on: kuka koodaa meille wiki-alustan? Missä sitä pyöritettäisiin?

Sisällöltään keittokirjassa voisi olla itse ongelman kuvaukset, koodia sekä testaus- ja ajomahdollisuudet. Alkuperäinen ideointikeskustelu on talletettu irc-lokina. Ideointia voi jatkaa sekä irc-kanavalla #toys että sähköpostilistalla toys-discuss@liw.iki.fi.

Keskustelupalsta

Sivustolla voidaan käydä myös keskustelua ohjelmoinnin taitteellisuudesta. Niin jäseniltä kuin yleisöltäkin toivotaan kommentteja sekä ohjelmoinnin taitteellisuuden puolesta että vastaan. Vain mielikuvitus on rajana tästä aihealueesta keskusteltaessa ja esimerkkejäkin on kaikkialla ympärillämme.

Lähetä keskustelupalstalle haluamasi mielipiteet ja kannanotot osoitteeseen mmhilleb@cc.jyu.fi. Viestit saa esittää nimimerkillä, mutta liitäthän mukaan aina myös oman nimesi. Toimitus varaa itselleen oikeuden viestien julkaisematta jättämiseen.